Wie

ONTWERPBUREAU THOMAS LEPLAT

Unieke buitenruimtes met een verhaal. Een thuis tussen het groen, met de natuur en architectuur als hoofdrolspelers. Tuin- en landschapsarchitect Thomas Leplat creëert  ‘buiten’ – projecten voor particuliere opdrachtgevers, architecten en semi-openbare opdrachtgevers. Sfeervolle én functionele buitenbelevingen met eindeloze mogelijkheden en woningen die opgaan in het natuurlijke kader van de omgeving.

 

Tuinarchitectuur, ontwerp & realisatie

Van een symbiose tussen de natuur en de omgevingsarchitectuur, tot een confrontatie van architectonische lijnen met een natuurlijk ogende beplanting. Gevoed met een uitgebreide plantenkennis ontwerpt Thomas Leplat unieke en vernieuwende tuinen met de wens van de opdrachtgever en de eigenheid van de plek als uitgangspunt. Met oog voor detail, vertaalt het ontwerpbureau een persoonlijke catch van de bewoners naar een stijlvol tuinontwerp. Waarbij de tuin een logisch en intrigerend verlengstuk wordt van de woning en het interieur.” Thomas streeft ernaar dat elke buitenruimte het verhaal kan vertellen van de plek en de bewoners waartoe het behoort. Dit moet resulteren in een tuin die steeds uniek is.

 

“We gaan op zoek naar het karakter en de eigenheid van de locatie om een expressieve buitenruimte te creëren die natuurlijk kan blenden met de woning. Een tuin wordt voor het grootste deel van binnenuit beleefd, waarbij niet alleen een sterke in-out beleving vooropstaat, maar ook een hoge functionaliteitsgraad. Er wordt gestreefd naar perfecte imperfectie, met planten als essentieel onderdeel van het ontwerp, en niet louter als decoratieve elementen. We houden ervan om intuïtief te experimenteren met materialen en de contrasten te bespelen tussen de aanwezige natuur en gecreëerde architectuur. Een lichte knipoog naar het brutalisme niet uitgesloten.”

 

“Het resultaat van mijn ontwerpen? Dat is het begin. Elk afgewerkt project evolueert tot een mooier verhaal doorheen de jaren, met een persoonlijk accent van de bewoners als surplus en hun tevredenheid als grootste voldoening.”

 

CONTACTEER ONS

TUIN- EN LANDSCHAPS ARCHITECTUUR

Tuin- en landschapsarchitect Thomas Leplat ontwerpt unieke tuinen en landschappen.

BEKIJK ONZE PROJECTEN

PROJECTEN IN HET LICHT

Enkele projecten in het licht!